Adevărul a ieşit la lumină: Documentarul „Truth Be Told“ este disponibil în limba română

Adevărul la lumină este un nou film documentar de lung metraj despre copilăria în religia Martorilor lui Iehova. Titlul se referă la percepţia pe care Martorii lui Iehova o au asupra convingerilor lor ca fiind „adevărul“.

În acest film, foşti Martori ai lui Iehova discută în mod deschis despre daunele spirituale, emoţionale şi psihologice pe care le cauzează religia. Ei dezvăuie experienţe care includ efectul efectuării de prozelitism din uşă în uşă, evitarea rudelor şi prietenilor care nu mai sunt Martori, inhibarea gândirii critice, descurajarea urmăririi visurilor precum urmarea instruirii superioare şi lipsa altor sărbători şi obiceiuri din societate.

Abuzurile explorate în Adevărul la lumină fac parte dintr-o examinare mai largă a culturii abuzului de putere din cadrul religiei Martorilor lui Iehova care continuă să sfideze drepturile fundamentale ale omului în cazul membrilor şi al familiilor acestora, la nivel mondial.

Aşa sună sinopsisul oficial al unui mult-aşteptat film documentar de lung metraj, regizat de Gregorio Smith, şi el crescut într-o familie de Martori din Brooklyn (New York). Filmul este primul său lung-metraj, produs de casa sa de producţie independentă Smithkraft Productions, producţia fiind semnată de Mark Mahler şi Gregorio Smith.

Documentarul a fost produs pe parcursul anului 2011, a fost proiectat în diverse locuri din Statele Unite începând din 2012, iar la 19 decembrie 2014 a fost lansat publicului larg prin streaming online pe platforma VHX. Încă din momentul lansării, producătorii şi-au propus să facă filmul disponibil unui public cât mai larg prin realizarea de subtitrări, aşadar primele subtitrări complete s-au tradus în primăvara anului 2015. Ulterior, Gregorio a reinventat aspectul vizual al producţiei sale, iar versiunile traduse s-au realizat pe baza acestei variante noi, lansate în 24 martie 2017 în limbile daneză, finlandeză, franceză, germană, italiană, olandeză, poloneză, portugheză, română, spaniolă şi suedeză.

Trailerul oficial în limba română poate fi urmărit aici:

Filmul se poate achiziţiona de pe https://truthbetold.vhx.tv/products/adevarul-la-lumina

OFERTĂ SPECIALĂ: Pentru cititorii noştri, avem reducere de 5 USD la preţul listat pe site. Trebuie să introduceţi codul de voucher MARTOR în timpul procesului de achiziţie!

Acest articol a fost publicat în general, ştiri, video. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Adevărul a ieşit la lumină: Documentarul „Truth Be Told“ este disponibil în limba română

 1. Aliosa spune:

  Super filmul!

 2. Dany spune:

  Aș vrea să știu de ce se percepe taxă pt.a viziona acest documentar (film)???Ori daca doriți cumva că adevărul să iasă la lumină ar trebui să o faceți doar pt că vreți să demonstrați că se poate trăi și altfel decît o impune „Organizația”.Mulțumesc!!!

 3. Gia Stan spune:

  Interesanta scriere. Citind-o, imi tot apar imagini cu grupuri de virusuri in minte. Dar, nu doar evreii sunt organisme vii – sunt doar mai organizate si strategi calculati, precum un virus letal – „omul” , in general, este asemanator virusurilor. Dar, oricat de „destept” este un virus, tot la distrugerea gazdei duce.

 4. APOSTEANU GEORGETA spune:

  AM PLATIT CU CARDUL ASTAZI PTR FILM SI NU AM PRIMIT LINK-UL. CE SE INTAMPLA????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.