Întrebări frecvente

Nu, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova este jw.org

Da. Organizația Watchtower cataloghează orice site web care îi este critic ca fiind apostat.

Scopul acestui site este de a oferi o perspectivă necenzurată asupra organizației Martorii lui Iehova. Site-ul este non-profit și nu îndeamnă pe cititorii săi către o anumită religie sau ideologie.

Site-ul a fost creat și este întreținut de un fost martor al lui Iehova care s-a dezasociat (pe forum sub pseudonimul sceptic, pe blog admin) și de Dorel Caminante (pseudonim), care a studiat cu martorii și a devenit fascinat de ei și istoria lor.

admin: Nu doresc să-mi leg numele pe web de această organizație deoarece face parte din trecutul meu.

admin: Nu, personal nu urăsc organizaţia, nici nu îi îndem pe membrii ei să o părăsească. Aceasta este o decizie personală pe care fiecare trebuie să o cântărească cu atenţie. Site-ul reprezintă mai degrabă un ajutor pentru cei care deja au îndoieli sau pentru cei care doresc să analizeze o altă faţetă a organizaţiei decât cea oficială. Mi-ar fi plăcut să fi existat un astfel de site înainte să devin martor pentru a putea să înţeleg în ce mă bag.

Da. Chair dacă în ochii publicului ei sunt cunoscuți în special pentru refuzul de a accepta transfuzii de sânge, reala problemă a martorilor este atmosfera de cult pe care o aplică cu strictețe. Pentru a deveni membru trebuie să renunți la prieteniile cu cei care nu fac parte din organizație, iar dacă ești exclus sau dorești să o părăsești de bunăvoie, martorii te vor evita complet – nici măcar nu te vor mai saluta. Încălcarea acestui edict de către un membru atrage excluderea membrului in cauză. Această atitudine extremă față de foștii membri poate creea tensiuni considerabile în familii și afecta prodund pe cei implicați. Vezi mai multe aici. Deasemenea, organizația descurajează membri să urmeze studii superioare sau să-și analizeze în mod independent convingerile.

Un răspuns la Întrebări frecvente

  1. Chelaru Ion spune:

    Pacea Domnului! În Numele Tatălui Ceresc, Yahweh, prin Domnul Nostru Isus Hristos, și prin Puterea Duhului Sfânt, cer ca Adevărul, pacea, sa fie în biserica voastră! Domnul sa va binecuvinteze! M-am rugat în numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt! Pana la venirea Domnului Isus, Mangaietorul, Duhul Sfânt, sa va călăuzească! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.