Goliţi-vă buzunarul, copii — Watchtower are nevoie de banii voştri de îngheţată!

Un nou desen animat Watchtower îi îndeamnă pe copii să renunţe la banii de buzunar

În timp ce, peste tot în lume, Martorii lui Iehova continuă să digere recentul episod ‘istoric’ al emisiunii JW Broadcasting, în care Corpul de Guvernare recunoaşte că se confruntă cu un deficit al fondurilor şi le cere Martorilor să-şi predea ‘lucrurile de valoare’ pentru a compensa acest deficit, a apărut un material video care arată că Stephen Lett et co. au pus ochii până şi pe banii de îngheţată ai copiilor.

Acest nou material video, care va fi lansat oficial la congresele regionale din 2015 ale Martorilor, o are în rolul principal pe Iulia (din serialul de desene animate „Cum poţi să devii prietenul lui Iehova“) şi arată cum ea visează cu ochii deschişi la faptul că îşi va cumpăra o îngheţată din banii de buzunar, în timp ce se află la sala Regatului.

Însă în clipa în care Iulia o vede pe mama ei punând bani în cutia de donaţii, gândurile ei zboară la săli ale Regatului, cărucioare cu literatură şi clădiri de filială. Ea decide să renunţe la îngheţată şi pune, în schimb, moneda de un dolar în cutia de donaţii pentru „lucrarea mondială“ a organizaţiei Watchtower.

Acest material video reprezintă ultimul specimen dintr-un flux constant de materiale de propagandă adresate copiilor. Serialul „Cum poţi să devii prietenul lui Iehova“ a fost lansat în 2012 şi unul din primele episoade avea rolul de a-i învinovăţi pe copii să creadă că jucăriile de plastic sub formă de vrăjitori sunt satanice. Apoi, mai recent, într-un alt episod, Andrei şi Iulia erau în esenţă ameninţaţi cu moartea dacă nu sunt atenţi la întruniri.

Maeştri ai îndoctrinării copiilor

Este cert că membrii Corpului de Guvernare înţeleg că, în ciuda lansării site-ului JW.org şi a lucrării de predicare în zone metropolitane (cu cărucioare de literatură), majoritatea adulţilor din ţările dezvoltate pur şi simplu nu sunt interesaţi să adere o sectă care, în mediul online, are o reputaţie groaznică, bazată pe profeţii eşuate, evitare, abuzul asupra copiilor şi refuzul anumite forme de tratament medical. Singurul mijloc de a depăşi această situaţie este îndreptarea atenţiei spre îndoctrinarea copiilor pentru a se asigura că persoanele care cresc în familii de Martori ai lui Iehova şi rămân în organizaţie într-un număr cât se poate de mare.

Unul din mijloacele prin care se face aceasta este presiunea crescută asupra copiilor de a se boteza de cât se poate de tineri. La urma urmei, odată ce un copil Martor se botează, el rămâne în esenţă încătuşat în religie pe tot restul vieţii şi nu i se permite să o părăsească fără să dea de pedeapsa faptului de a fi evitat de membrii familiei.

Pe site-ul JW Alumni, Misha Anouk a scris un articol superb despre câteva observaţii alarmante pe care le-a făcut Mark Sanderson în timpul unei cuvântări publice ţinute în Germania, la 9 mai. În cuvântarea sa, Sanderson i-a îndemnat pe părinţii Martori să se asigure că cei mici ai lor se botează încă de la vârsta de 9 ani, explicându-le celor din auditoriu că o asemenea practică este în armonie cu „punctul de vedere“ al Corpului de Guvernare.

Faptul de a te lipsi de o îngheţată pentru ca Watchtower să-şi poată regla conturile pierde complet din semnificaţie în comparaţie cu perspectiv de a fi încătuşat pe viaţă într-o sectă sub ameninţarea de a fi înstrăinat de familia proprie. Dar prin propagarea unor astfel de materiale de propagandă pentru copii, care conţin sfaturi nocive şi sunt clar menite să-i exploateze pe cei mici, Corpul de Guvernare îşi arată adevărata faţă pentru cei care sunt suficient de maturi să gândească singuri.

Deşi se recomandă ca fiind „sclavul fidel şi prevăzător“, Corpul de Guvernare este mândru să ia banii de îngheţată ai celor mici şi, astfel, s-a dovedit a fi la fel de zgârcit şi de neruşinat ca orice alt grup opulent de escroci teleevanghelizatori.

Publicat pe JWsurvey.org la 21 mai 2015

Acest articol a fost publicat în general, jwsurvey, practici, ştiri, video. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Goliţi-vă buzunarul, copii — Watchtower are nevoie de banii voştri de îngheţată!

  1. Nicu spune:

    Ce sa mai zicem, o mare bravura a Corpului de Guvernare!
    Lacomi, avari, zgarciti si nerusinati!
    Credinciosi sadea.

  2. Janelle spune:

    I’ve been lonoikg for a post like this for an age

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.