SCURGERE DE LA BETEL: Trei noi „cântări ale Regatului“ şi detalii privind comitetele Corpului de Guvernare, dezvăluite

Partiturile a trei cântări noi s-au scurs către JWsurvey

O sursă anonimă a contactat JWsurvey cu detalii privind trei cântări care urmează să fie lansate la întrunirea anuală pe 2014 a Societăţii Watch Tower, ceea ce urmează să aibă loc în acest weekend (4 octombrie).

Intitulate „The Kingdom Is in Place—Let It Come!“ (Regatul e instaurat — Să vină!), „Grant Us Boldness“ (Acordă-ne îndrăzneală) şi „Jehovah Is Your Name“ (Iehova este numele tău), cântările subliniază nevoia Martorilor de a fi ascultători şi supuşi şi să se ţină fermi în faţa opoziţiei.

S-a scurs de asemenea lista nominală a celor şase comitete ale Corpului de Guvernare, incluzând numele tuturor asistenţilor Corpului de Guvernare. Asistenţii sunt în esenţă o clasă de elită de betelişti care îi ajută pe membrii Corpului de Guvernare şi, astfel, sunt potenţiali candidaţi de a deveni ei înşişi membri ai Corpului în viitor, cu condiţia de a se declara unşi.

Versurile cântărilor în limba engleză se găsesc în articolul original de pe JWsurvey, iar versurile oficiale în limba română vor apărea în viitorul apropiat pe JW.org.

Este demn de remarcat în cântarea A că se face o trimitere la Revelaţia 12:12, unde se descrie aruncarea lui Satan pe pământ în 1914 pentru „puţin timp“ înainte ca domnia Regatului să fie instaurată. Faptul că 100 de ani pot fi consideraţi „puţin timp“ este, după oricâtă imaginaţie, una din cele mai evidente eşecuri ale învăţăturii din ce în ce mai ruşinoase ale organizaţiei Watchtower cu privire la 1914, de care ea continuă să se agaţe chiar şi în cele mai recente publicaţii.

Cântarea B pare să fie un apel de protest împotriva celor care se ‘împotrivesc’ organizaţiei şi îndeamnă la ascultare în faţa ‘ameninţărilor’ lor (de-a lungul unor linii asemănătoare retoricii recente care îi îndemna pe Martori să ‘strângă rândurile’ împotriva lui Satan). Ne putem aştepta ca această cântare să acompanieze cuvântări şi studii ale Turnului de veghe din viitor care se concentrează pe apostaţi în timp ce Watchtower continuă să răspândească teamă şi paranoia faţă de ‘cei care persecută şi blamează’.

Cântarea C pare să fi fost concepută ca un imn ce invocă mândrie printre Martorii lui Iehova în misiunea lor de a fi reprezentanţi ai lui Dumnezeu. Într-un vers interesant se laudă că „în orice trib şi naţiune / gloria ţi-o proclamăm“. Cetăţenii Somaliei, ai Coreei de Nord şi ai Afghanistanului, unde NU există Martori ai lui Iehova (potrivit datelor din 2007) vor fi curioşi să afle semnificaţia acestui vers.

Informaţii privind comitetele Corpului de Guvernare, dezvăluite

După cum am menţionat mai sus, s-a scurs un document extrem de confidenţial care listează nominal ÎNTREG personalul din comitetele Corpului de Guvernare.

Pot să dezvălui mai jos conţinutul acelui document, împreună cu citate de la pagina 131 a celei mai recente cărţi apărute în 2014, Regatul lui Dumnezeu guvernează!, în care se explică rolul fiecăruia din aceste comitete.

Comitetul coordonatorilor

„Fraţii care slujesc în acest comitet supraveghează activităţile din domeniul juridic şi modul în care este folosită mass-media când este necesar ca anumite convingeri ale noastre să fie prezentate în mod corect. Ei acţionează, de asemenea, în caz de dezastre, când au loc persecuţii sau când apar oriunde în lume probleme urgente care îi afectează pe fraţi.“

Stephen Lett
Anthony Morris
Mark Sanderson
John Ekrann
Robert Wallen

Comitetul pentru personal

„Cei care slujesc în acest comitet supraveghează activităţile care au în vedere binele fizic şi spiritual al membrilor familiei Betel din întreaga lume. Comitetul supraveghează alegerea noilor membri ai familiilor Betel şi răspunde la întrebările care au legătură cu serviciul lor la Betel.“

Gerrit Lösch
Geoffrey Jackson
David Splane
Gerald Grizzle
Patrick LaFranca
Daniel Molchan
Ralph Walls

Comitetul de editare

„Acest comitet supraveghează activitatea de tipărire şi de expediere a literaturii biblice în toată lumea. Supraveghează tipografiile şi proprietăţile administrate de persoanele juridice folosite de Martorii lui Iehova, precum şi toate lucrările de construcţie din întreaga lume, inclusiv lucrările de construcţie a sălilor Regatului. Ei se asigură că fondurile obţinute din donaţiile pentru lucrarea de predicare sunt folosite în cel mai bun mod.“

Samuel Herd
Stephen Lett
David Splane
Don Adams
Robert Butler
Harold Corkern
Donald Gordon
Robert Luccioni
Alex Reinmueller
David Sinclair

Comitetul pentru serviciu

„Membrii acestui comitet supraveghează toate aspectele lucrării de evanghelizare şi diverse activităţi care vizează congregaţiile, vestitorii, pionierii, bătrânii, supraveghetorii itineranţi şi misionarii. Ei supraveghează, printre altele, activităţile comitetelor de asistenţă sanitară. Membrii acestui comitet supraveghează şi pregătirea Serviciului pentru Regat.“

Samuel Herd
Gerrit Lösch
Anthony Morris
Mark Sanderson
Gary Breaux
Joel Dellinger
Seth Hyatt
Christopher Mavor
Baltasar Perla
William Turner, Jr.
Robert Wallen
Leon Weaver, Jr.

Comitetul pentru învăţământ

„Acest comitet supraveghează programul de instruire prezentat la congrese şi la întrunirile congregaţiei. Supraveghează Şcoala Galaad, Şcoala pentru Evanghelizatori ai Regatului, Şcoala pentru Pionieri, Şcoala de Serviciu Teocratic, precum şi alte şcoli. Acest comitet supraveghează şi pregătirea materialelor audio şi video.“

Geoffrey Jackson
Stephen Lett
Anthony Morris
Ken Flodin
William Malenfant
Mark Noumair
David Schafer

Comitetul de redactare

„Fraţii care slujesc în acest comitet supraveghează pregătirea hranei spirituale în format tipărit şi electronic pentru Martori şi pentru publicul larg. Acest comitet are sub supraveghere site-ul web al organizaţiei şi coordonează activitatea de traducere din întreaga lume. De asemenea, răspunde la întrebările legate de semnificaţia anumitor versete şi a anumitor idei prezentate în publicaţii.“

Samuel Herd
Geoffrey Jackson
Mark Sanderson
David Splane
Robert Ciranko
James Mantz
Izak Marais
Gene Smalley
John Wischuk

(Această listă este actualizată în septembrie 2014.)

Per total, 36 de persoane slujesc în şase comitete, incluzându-i aici pe cei şapte membri ai Corpului de Guvernare. Este interesant de remarcat că singurul membru al Corpului de Guvernare care nu slujeşte în trei comitete este Gerrit Lösch. Cel mai probabil motiv pentru care slujeşte doar în două comitete este vârsta sa înaintată.

De asemenea, se pare că ori au avut loc nişte zguduiri la nivelul comitetelor Corpului de Guvernare din 2009 încoace, ori cartea „Mărturie temeinică“ (apărută în acel an) dă informaţii eronate. Se spune la pagina 110 a acestei cărţi despre Comitetul coordonatorilor că „este alcătuit din coordonatorii celorlalte comitete ale Corpului de Guvernare şi un secretar, care face parte şi el din Corpul de Guvernare“. Se pare că nu aşa stau lucrurile potrivit informaţiilor scurse, prezentate mai sus.

Deşi nu e nimic prea exploziv în această ultimă serie de scurgeri, totuşi ea revarsă un plus de lumină pe oamenii din rangurile superioare ale organizaţiei, direct sub Corpul de guvernare. Faptul că această informaţie a ieşit la suprafaţă este un indiciu încurajator al faptului că Corpului de Guvernare nu se bucură de loialitatea unanimă a tuturor celor care lucrează la sediul mondial şi în jurul său.

Publicat la 1 octombrie 2014 pe JWsurvey.org

Acest articol a fost publicat în general. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la SCURGERE DE LA BETEL: Trei noi „cântări ale Regatului“ şi detalii privind comitetele Corpului de Guvernare, dezvăluite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.