Jocuri de cuvinte Watchtower — O scrisoare decretează schimbări în terminologie şi în aranjamente privind congresele

Corpul de Guvernare a decis să facă anumite schimbări în ce priveşte terminologia şi congresele.

În urmă cu cel puţin o săptămână congregaţiile din întreaga lume au primit o circulară datată 17 februarie 2014, care trebuia citită la întrunirea de serviciu din acea săptămână. Versiunea în limba engleză a scrisorii, purtând antetul filialei din Statele Unite („Christian Congregation of Jehovah’s Witnesses“) a ajuns în aceeaşi zi la Cedars, proprietarul JWsurvey, care a scris un articol cu privire la această scrisoare. Articolul de faţă reprezintă o adaptare în limba română a articolului lui Cedars şi îl publicăm acum, întrucât am pus mâna pe scrisoarea în limba română, trimisă de filiala din România. Subiectul scrisorii spune în felul următor: „Modificări cu privire la terminologie şi congrese“.

Indiferent din ce motiv, Corpul de Guvernare a considerat un lucru foarte urgent şi presant să-şi bage degetele în termenii organizatorici, iar schimbările să intre în vigoare „începând de acum“.

În consecinţă, „supraveghetorii de zonă“ vor fi cunoscuţi sub numele de „reprezentanţi ai sediului mondial“, „vizita supraveghetorului de zonă“ se va numi „vizitarea filialei“, „congresele de district“ se numesc acum „congrese regionale“ (se păstrează denumirile congreselor speciale şi ale congreselor internaţionale). iar congresele de circumscripţie vor avea durata redusă la o zi în loc de două începând din anul de serviciu 2015 (care începe la 1 septembrie 2014).

Această din urmă modificare înseamnă că termenul „congres special de o zi“ este depăşit. În loc să aibă un congres de circumscripţie de două zile şi un congres special de o zi în fiecare an, Martorii vor avea două congrese de circumscripţie a câte o zi. Unul din aceste congrese va beneficia de participarea supraveghetorului de district, iar celălalt se bucura de prezenţa vorbitorului delegat din partea Filialei.

Cititorii site-urilor ‘apostate’ vor considera fără îndoială uluitor faptul că, având toate problemele curente pe cap, Corpul de Guvernare a găsit de bun augur ca joaca cu terminologia organizaţională să fie în capul listei de priorităţi. Se pare că scurgerea constantă de materiale confidenţiale şi răspunsurile către presă pe marginea moţiunii procurorului într-un caz puternic mediatizat de abuz sexual împotriva unui copil din Oklahoma reprezintă lucruri de importanţă secundară pentru Morris, Splane et co. atunci când jocurile de cuvinte sunt pe ordinea de zi.

Acest articol a fost publicat în general, jwsurvey. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.