Comunicat ONU, Departamentul de Informare Publică, 4 martie 2004

4 martie 2004

În atenția celor interesați,

În ultimul timp Biroul ONG-uri a primit numeroase întrebări referitor la asocierea Watchtower Bible and Tract Society of New York cu Departamentul de Informare Publică (DIP). Această organizație a făcut cerere de asociere la DIP în 1991 și asocierea i-a fost acordată în 1992. Prin acceptarea asocierii cu DIP, organizația a fost de acord să satisfacă criteriile de asociere, inclusiv susținerea și respectarea principiilor Cartei Națiunilor Unite, angajarea și contribuția la derularea unor programe efective de informare a constituenților ei, și pentru o audiență mai largă în privința activităților ONU.

În octombrie 2001, reprezentantul principal al Watchtower Bible and Tract Society of New York la Națiunile Unite, Giro Aulicino, a cerut încheierea asocierii acesteia cu DIP. Ca urmare a cererii, DPI a luat decizia să dezasocieze Watchtower Bible and Tract Society of New York începând cu 9 octombrie 2001.

Vă rugăm să rețineți că regulamentul DIP impune păstrarea confidențialității în corespondența dintre Națiunile Unite și ONG-urile asociate cu DIP. Vă invităm însă să revedeți mai jos paragraful inclus în toate scrisorile trimise ONG-urilor care au primit aprobarea de asociere în 1992:

„Scopul principal al asocierii organizațiilor ne-guvernamentale cu Departamentul de Informare Publică al Națiunilor Unite este răspândirea de informații în interesul înțelegerii de către public a principiilor, activităților și realizărilor Națiunilor Unite și Agențiilor lor. Ca urmare, este important să ne țineți la curent cu programele de informare ale organizației voastre în măsura în care acestea au legătură cu Națiunile Unite, inclusiv trimițându-ne numere ale publicațiilor voastre relevante. Anexăm o broșură despre „Națiunile Unite și Organizațiile neguvernamentale”, care vă vor oferi unele informații referitor la relația cu ONG-eurile”.

Suplimentar, criteriile pentru asocierea ONG-urilor cu DIP mai includ următoarele:

 • ONG-urile să împărtășească principiile Cartei ONU;
 • să opereze exclusiv pe bază non-profit;
 • să fie interesate în mod evident de problemele în dezbatere ale Națiunilor Unite și să aibă capacitatea dovedită de a se adresa la grupuri specifice de audiență, cum ar fi personalul din învățământ, reprezentanții media, formatorii de opinie și comunitatea de afaceri;
 • să contribuie la derularea unor programe efective de informare despre activitățile ONU prin publicarea de știri, comunicate și broșuri, organizarea de conferințe, seminarii și mese rotunde; și angajarea cooperării cu mass-media.

Sperăm că veți împărtăși aceste informații cu colegii interesați, noi nereușind să ne ocupăm de zecile de cereri identice adresate birourilor noastre referitor la Watchtower Bible and Tract Society. Vă mulțumim pentru preocuparea față de activitatea Națiunilor Unite.

Cu sinceritate,

Paul Hoeffel
Șef Birou ONG
Departamentul de Informare Publică

 


În prezent, comunicatul nu mai este pe site-ul ONU dedicat ONG-urilor, însă autenticitatea sa poate fi verificată folosind Wayback Machine, un serviciu de arhivare și versionare a paginilor web, a cărui veridicitate nu poate fi contestată.

Comunicatul recuperat: http://wayback.archive.org/web/*/http://www.un.org/dpi/ngosection/pdfs/watchtower.pdf

Comunicatul a fost publicat inițial la adresa: http://www.un.org/dpi/ngosection/pdfs/watchtower.pdf

Vezi și articolul: Societatea Watchtower s-a dezasociat de Națiunile Unite

Comunicatul, așa cum a apărut pe site-ul ONU:

[ipaper docId=80427201 access_key=key-2egy54ls6cd3sryov2w0 height=850 width=650 /]

În cazul în care pdf-ul nu se deschide, apăsați aici.

Acest articol a fost publicat în ONU, ştiri și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Comunicat ONU, Departamentul de Informare Publică, 4 martie 2004

 1. Valer spune:

  Ii chem pe toti aceia care spuneau ca nu-i adevarat … sa consulte aceste dovezi clare , care arata duplicitatea WTS … chiar daca motivele pentru care au facut-o inca nu sunt prea clare …

 2. Probabil un viitor martor al lui Iehova spune:

  Cum puteti dovedi cele scrise de dv aici?

 3. Probabil un viitor martor al lui Iehova spune:

  ONU? Nu stiu dar chestia asta deocamdata nu o cred,aveti si alte dovezi?

  • Marcus spune:

   Daca esti un martor botezat, poti sa intrebi batranii de congregatie referitor la existenta scrisorii pe care au primit-o din partea filialei, in care se recunostea apartenenta lor la Departamentul de relatii publice al ONU, si se explicau motivele. In congregatia din care fac parte aceasta scrisoare nu a fost aratata decat mie si altor doua cupluri botezate, insa cand vestitorii nebotezati au intrebat si ei nu s-a recunoscut existenta vreunei scrisori, si s-a negat orice implicare a organizatiei la ONU. Deci, te poti convinge singur.

 4. hjk spune:

  ceea ce conteaza este ca ONU este imaginea fiarei iar fiara este puterea anglo-americana
  sprijinita de statele membre ONU. Fiara va ura pe prostituata religia si o va desfiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.