JW.org îşi continuă războiul cu presa rea şi cu apostaţii în Turnul de veghe din octombrie

Ca parte a eforturilor continue de a discredita elementele în mod legitim negative din presă şi de a-şi „proteja“ adepţii de jurnalismul critic, Societatea Watch Tower declară din nou război mass-mediei şi site-urilor aşa-zis apostate. În ediţia de studiu din octombrie 2015 a revistei Turnul de veghe apare un articol în care ştirile negative sunt numite „informaţii calomniatoare“ şi „lucruri stricate“.

Cel mai recent număr al Turnului de veghe este o dovadă suplimentară a faptului că Martorii lui Iehova pierd războiul informaţiilor, după cum am stabilit într-un articol precedent. Deşi articolul din revistă, intitulat „Cel fără experienţă dă crezare oricărui cuvânt“ şi bazat pe versetului din Proverbele 14:15, este unul echilibrat şi justificat în rest, vorbind despre farse şi înşelătorii care circulă pe internet şi distribuirea de informaţii false, cei din fruntea Martorilor lui Iehova se folosesc de ocazie pentru a face generalizări pripite în ce priveşte presa negativă:

Ce e greşit cu acest paragraf?

Revista nu recunoaşte nici măcar o clipă că unele materiale critice din presă ar putea fi legitime. În schimb, în articol se pretinde din secunda doi că orice informaţii care nu provin din partea organizaţiei înseşi sunt calomniatoare şi trebuie ‘respinse cu fermitate’, întrucât sunt ‘informaţii dăunătoare’ şi „lucruri stricate“ şi trebuie respinse pentru că sunt perfide.

Aceste cuvinte sunt expresii puternice care vor declanşa în Martorii lui Iehova de rând o teamă care îi va îndemna să-şi caute adăpost. Este o strategie care funcţionează în mai multe ocazii decât cele în care funcţionează. Vedem că se întâmplă adesea pe comentarii de bloguri şi pe paginile de Facebook ale site-urilor precum JW Alumni, JWsurvey sau altele când Martorii loiali organizaţiei vor continua să acuze aceste site-uri de minciună chiar şi după ce li s-au prezentat dovezi abundente. Astfel de persoane vor merge într-acolo încât să considere că criticile legitime sunt o formă de „hărţuire“ sau persecuţii care împlinesc profeţiile despre zilele din urmă.

Însă întrebaţi-vă: dacă informaţiile cu caracter negativ sunt într-adevăr false, de ce să vă fie teamă de ele? Oare Corpul de Guvernare nu are încredere că adevărul va ieşi la iveală?

Cu siguranţă nu! Comportamentul Corpului de Guvernare este comportamentul cuiva care are ceva de ascuns.

Devine evident că Martorii lui Iehova sunt panicaţi. Internetul se dovedeşte pentru ei o pantă descendentă. Întrucât informaţiile negative apar de pretutindeni, JW.org declară război informaţional. Şi îl pierde!

Publicat pe TAZE.co la 26 iunie 2015.

Acest articol a fost publicat în general, practici, ştiri. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.