Stephen Lett loveşte în „minciunile şi nesinceritatea susţinute de apostaţi“ în privinţa abuzurilor asupra copiilor

Stephen Lett critică istoria organizaţiei privitoare la abuzurile asupra copiilor ca fiind ‘minciuni şi nesinceritate’

Stephen Lett, membru al Corpului de Guvernare, a împroşcat cu noroi istoria organizaţiei privind abuzul asupra copiilor, numind-o ‘minciuni şi nesinceritate susţinute de apostaţi’ într-un material video lansat pe noul site web al organizaţiei, JW Broadcasting.

Lett, care a recent a uimit prin afirmaţia sa că există mai multe dovezi ale faptului că regatul lui Isus a început să guverneze în 1914 decât există pentru „gravitaţie, electricitate, vânt“, a insistat că „organizaţia lui Iehova“ ia măsuri împotriva celor care îi ameninţă pe membri cei tineri, pe care, spune el, ea o protejează.

Aceste observaţii provin din partea finală a discursului orwellian de zece minute, în care Lett le-a adus aminte beteliştilor să urmărească „unitatea“, chiar dacă aceasta înseamnă să renunţe la exercitarea dreptului personal, precum dreptul cuiva de a-şi decide singur îmbrăcămintea şi pieptănătura.

Un filmuleţ cu comentariile lui Lett cu privire la abuzul asupra copiilor poate fi vizionat mai jos. Pentru a urmări întreaga temă de 10 minute, faceţi clic aici.

În caz că nu aţi prins (sau nu aţi rezistat să vizionaţi materialul) iată ce a spus Lett:

„Iată un alt mod prin care putem contribui la unitate: să respingem relatările neadevărate care sunt concepute pentru a ne separa de organizaţia lui Iehova. De exemplu, să ne gândim la minciunile şi nesinceritatea susţinute de apostaţi, care spun că organizaţia lui Iehova este permisivă în privinţa pedofililor. Adică, e ridicol, nu-i aşa? Dacă există cineva care ia măsuri împotriva cuiva care i-ar ameninţa pe cei mici ai noştri, aceea este organizaţia lui Iehova. Respingem cu vehemenţă asemenea minciuni.“

Dincolo de faptul că cuvintele de mai sus, potrivit cărora organizaţia protejează copiii de pedofili, reprezintă o minciună flagrantă, pe faţă, este demn de remarcat că Lett îşi începe critica folosind un argument de tip „om de paie“.

‘Apostaţi’ nu spun neapărat că Watchtower („organizaţia lui Iehova“) este permisivă faţă de pedofili. Deşi, tehnic vorbind, politicile organizaţiei sunt permisive într-o oarecare măsură, faptul de a spune că organizaţia este permisivă faţă de pedofili ar înseamnă ca organizaţia să fie de acord cu cei care se dedau la acte de pedofilie şi/sau să nu obiecteze faţă de molestarea copiilor în materialele tipărite.

Activiştii asemenea mie nu au negat niciodată că publicaţiile Watchtower condamnă puternic molestarea copiilor şi pe cei care comit asemenea acte. Ceea ce ne oripilează, în schimb, este faptul că, deşi organizaţia condamnă pe faţă pedofilia, ea practic îi protejează pe pedofili permiţând ca plângerile îndreptate împotriva lor să nu fie raportate autorităţilor dacă nu există martori la infracţiunea lor atroce.

În loc să fie o ‘minciună susţinută de apostaţi’, acesta este tristul adevăr, precum reiese el din 1) propriile instrucţiuni ale organizaţiei către bătrâni (în care aceştia sunt îndemnaţi să ‘lase lucrurile în mâna lui Iehova’ dacă cineva acuzat de pedofilie neagă acuzaţiile — vezi mai jos) şi din 2) numeroasele bătălii legale în care Watchtower ajunge să fie târâtă tocmai din cauza acestei politici.

După cum prezint în materialul video prin care combat observaţiile lui Lett, jurnaliştii de investigaţii precum Trey Bundy (care a dezvăluit în ultimele săptămâni povestea din spatele abordării inacceptabile a Watchtower cu privire la abuzul copiilor) nu sunt deloc ‘apostaţi’ şi nu sunt nici atât de nechibzuiţi încât să-şi rişte cariera prin relatarea unor informaţii care nu pot fi dovedite.

Ceea ce avem în această critică panicată este, după cât se pare, o încercare disperată de oprire a fluxului de publicitate negativă prin minciuni pe faţă despre implicarea organizaţiei Watchtower în protejarea pedofililor. Faptul că „organizaţia lui Iehova“ preferă să plătească daune judiciare de 13,5 milioane de dolari decât să-şi elibereze baza de date a pedofililor ca răspuns la un mandat, după cum a dezvăluit Trey într-un interviu acordat ziarului Huffington Post, spune totul despre priorităţile Watchtower. Secretizarea vine pe primul loc, iar siguranţa copiilor, pe un sărăcăcios loc secund.

Va fi interesant să vedem dacă tiradele neîndemânatice şi negările pe faţă de către membrii Corpului de Guvernare cu privire la abuzul asupra copiilor vor deveni o caracteristică din ce în ce mai prezentă a propagandei Watchtower din următoarele luni odată ce mass-media începe într-adevăr să strângă şuruburile.

La urma urmei, când te faci vizibil în faţa contiuatorilor care te adoră, iar secretele tale murdare ajung să fie dezvăluite la ştirile de la ora 19, mai devreme sau mai târziu aceştia vor aştepta răspunsuri.

Publicat pe JWsurvey.org la 26 februarie 2015.

Acest articol a fost publicat în general, jwsurvey, practici, ştiri, video. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Stephen Lett loveşte în „minciunile şi nesinceritatea susţinute de apostaţi“ în privinţa abuzurilor asupra copiilor

  1. edf spune:

    despre preoti homosexuali , pedofili am auzit de multe ori dar sincer nu am auzit niciodata despre un martor pedofil ,sau care sa continuue sa fie martor daca ar face asa ceva!
    sa vorbim despre altii fara sa i cunuastem cu adevarat e usor!
    martorii au fost persecutati si sunt in multe tari inca , pentru refuzul de a face armata, de a omori, ce putem spune despre preoti? nu binecuvanteaza ei armatele? ce a facut inchizitia?
    ma cutremur numai cand ma gandesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.