„Great Balls of Fire“ — Noi ilustraţii apocaliptice în Turnul de veghe din mai 2015

Noua ediţie pentru public a revistei „Turnul de veghe“ prezintă imagini care dau fiori cu privire la un apocalips aşteptat

Ca şi cum nu s-a mulţumi să le spună copiilor Martori că s-ar putea să moară dacă nu ascultă la întruniri, organizaţia Watchtower se asigură că mesajul ei despre sfârşitul lumii se aude clar şi răspicat în cea mai recentă ediţie pentru public a revistei Turnul de veghe, datată 1 mai 2015.

Coperta prezintă o imagine cutremurătoare în care apar supravieţuitori dispersaţi ai Armaghedonului trecând cu greu printre dărâmături de piatră, alături de care se pune întrebarea: „Este sfârşitul aproape?“

La întoarcerea paginii, cititorii sunt întâmpinaţi de o scenă prelucrată în Photoshop, în care o femeie priveşte prin fereastra maşinii spre mingi de foc care cad din cer şi mistuie clădirile, în timp ce oamenii terifiaţi fug de distrugere pe străzile oraşului.

O imagine de la fel de apocaliptică, din „Turnul de veghe“ din ianuarie 2013

Acest peisaj grotesc este o reeditare a unei alte coperte a Turnului de veghe (vezi mai sus), lansată cu data de ianuarie 2013, unde, în mod asemănător, vedem mingi de foc căzând din cer asupra unui mediu urban, pe fundalul titlului: „Ar trebui să ne temem de sfârşitul lumii?“

Imagine din cartea pentru copii „Ascultă de Marele Învăţător“

Iar copiii Martori vor fi destul de familiarizaţi cu imaginea de mai sus, preluată de la pagina 242 a cărţii scrise pentru ei, Ascultă de Marele Învăţător, în care apar femei ţipând şi fugind din faţa (da, aţi ghicit) mingilor de foc şi a clădirilor care ard şi se surpă, în timp ce forţe angelice stau călare în cerul arzător.

Coperta „Turnului de veghe“ din 1 mai 2015

Imaginea de pe pagina 3 a revistei

Colecţia din ce în ce mai mare de ilustraţii apocaliptice trădează adevărata natură a doctrinei Martorilor lui Iehova. Da, Martorii sunt oameni paşnici, care cred că într-o bună zi întregul pământ va fi scăpat de rele. Însă acele rele de care trebuie curăţată planeta include persoanele care denunţă oportunitatea de a se alătura credinţei Martorilor.

După cum am menţionat într-un articol recent (şi în interviul din această săptămână a emisiunii lui David Pakman), luaţi o lopată şi începeţi să săpaţi în jurul paradisului ipotetic. Veţi afla că a fost construit pe temelia cadavrelor a miliarde de oameni al căror singur păcat a fost acela că nu şi-au dorit să devină Martori ai lui Iehova.

Martorii lui Iehova cred că doar ei vor ieşi din viitorul apocalips nevătămaţi, după cum prezintă ilustraţia de mai sus, reprodusă de nenumărate ori de-a lungul deceniilor în diverse cărţi şi reviste.

După cât se pare, Martorii lipsiţi de urme de sânge sau de moloz pe haine vor ieşi agale, în şir, alături de copiii lor cu zâmbetul pe buze direct din ruinele înfierbântate ale Armaghedonului pe pajişti înflorite.

Din păcate, nenumăraţi Martori care îşi revarsă privirea asupra acestor lucrări de arte plastice nu se obosesc să se oprească un moment să analizeze de ce o viziune precum cea de mai sus este imposibilă potrivit propriilor învăţături. De ce? Pentru că oamenii neascultători de PRETUTINDENI vor fi distruşi. Nu va exista o linie de demarcare între locul unde stau oamenii buni şi oamenii „răi“. Nu vor exista păşuni verzi spre care să se umble pentru evitarea carnagiului. Carnagiul va fi peste tot.

După cum arată materialul meu video, Gerrit Lösch, membru al Corpului de Guvernare, a analizat la nivel deranjant de detaliat (în mai multe cuvântări) faptul că, la un moment dat, echipe de Martori va trebui să înmormânteze mormane întregi de cadavre lăsate în urma Armaghedonului. Cei drepţi nu vor avea linişte când va veni vorba să şteargă urmele băii de sânge de proporţii planetare.

În caz că trebuie să scriu asta negru pe alb, Martorii lui Iehova sunt o sectă obsedată de sfârşitul lumii. Însă această nouă revistă pretinde că are acoperire şi încearcă să se scoată într-o manieră destul de slăbuţă:

Paragraful de mai sus oferă un exemplu clasic al practicii organizaţiei Watchtower de a nega faptul că este sau face ceva prin redefinirea acelei caracteristici sau acţiuni. De pildă, organizaţia neagă faptul că susţine creaţionismul redefinind creaţionismul ca referindu-se doar la creaţionismul young-earth (creaţia în şase zile a câte 24 de ore, în urmă cu 6 000 de ani)

În ultimul episod al emisiunii JW Broadcasting, Sam Herd, membru al Corpului de Guvernare, a negat faptul că Martorii lui Iehova sunt spălaţi pe creier, susţinând că spălarea pe creier este în esenţă echivalentă faptului că un grup de oameni cad de acord asupra aceluiaşi lucru, ca şi cum ar învăţa algebră la ora de matematică.

Şi în acest articol, Watchtower foloseşte din nou jocurile de cuvinte nutrind speranţa că cititorii sunt proşti. După cât se pare, „sfârşitul lumii“ nu se referă la o zi de judecată apocaliptică, de inspiraţie religioasă, ci la faptul că ÎNTREAGA planetă va fi distrusă ca şi cum ar cădea pradă Stelei Morţii.

Viziunea despre viitor a organizaţiei Watchtower, în care toţi cei care nu doresc să devină Martori ai lui Iehova sunt măcelăriţi, este aşadar un „mesaj optimist“, pentru că, cel puţin, vor exista supravieţuitori şi va exista o planetă pe care să trăiască.

Practic, dacă pantoful se potriveşte, Watchtower nu preferă tot timpul să-l încalţe, mai ales atunci când vine vorba de cuvinte precum „sfârşitul lumii“ sau „creaţionist“, care îi zugrăveşte o imagine nepotrivită.

Totuşi, din fericire, nu toţi cad în plasa subterfugiului. În speţă, cei care nu sunt Martori vor refuza aceste reviste odată ce vor împodobi cărucioarele pentru mărturie publică, dar, fără îndoială, chiar şi câţiva Martori care vor sta lângă acele cărucioare se vor ruşina.

Pur şi simplu nu ai unde să te ascunzi dacă eşti o sectă care promovează sfârşitul lumii. Viziunile tale morbide şi apocaliptice cu privire la viitor vor răsuna mai devreme sau mai târzu şi, dacă eşti suficient de amăgit, le vei prezenta în prim-planul literaturii tale pentru ca toată lumea să le vadă.

Publicat pe JWsurvey.org la 20 februarie 2015

Acest articol a fost publicat în doctrină, general, jwsurvey, ştiri. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.