„Fiţi atenţi, altfel veţi muri!“ — un instantaneu şocant din îndoctrinarea copiilor la Martori

Cel mai recent desen animat al Martorilor pentru îndoctinarea copiilor transmite un mesaj de ameninţare

Toţi cei care au fost crescuţi în familii de Martori ai lui Iehova se vor regăsi în peisajul în care vedem doi copii chinuindu-se să-şi păstreze atenţia la o întrunire de la sala Regatului. Exact în această împrejurare îi vedem aflându-se pe Andrei şi pe Iulia, cei doi copii-model ai Watchtower, personajele serialului de desene animate „Cum poţi să devii prietenul lui Iehova?“, în cel mai recent episod, lansat mai devreme luna aceasta.

Deci ce vrea să le comunice Corpul de Guvernare copiilor care se simt plictisiţi sau distraşi la o întrunire la care au fost târâţi de părinţii lor îndoctrinaţi? Este simplu şi clar: „Fiţi atenţi, altfel veţi muri!“ Acest mesaj sumbru este transmis cu o claritate de-a dreptul şocantă în ultimul episod al serialului de propagandă Watchtower conceput pentru copii preşcolari.

În nou-lansata ‘lecţie 15’, intitulată „Fii atent la întruniri“, micuţii Andrei şi Iulia primesc observaţii de la părinţii lor pentru faptul că Andrei s-a jucat cu maşinuţa, iar Iulia a aţipit.

Într-o discuţie ulterioară în jurul mesei la cină, părinţii copiilor discută seriozitatea eventualelor consecinţe ale faptului de a nu fi atent în timpul unei întruniri. „Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă Noe n-ar fi fost atent când Iehova i-a explicat cum să construiască arca“, spune tatăl lui Andrei.

Urmează o secvenţă animată care îi prezintă pe Noe şi pe familia lui stând latent în timp ce Dumnezeu le dădea instrucţiuni pentru a construi un vas despre care legile fizicii spun că nu putea să reziste pe mare pentru a evita un diluviu global, despre care arheologia, geologia şi biologia au dovezi că nu avut niciodată loc. (Dacă vi se pare ofensiv ceva ce am spus în acest paragraf, urmăriţi acest material video.)

Care a fost rezultatul? Îi vedem pe Noe şi pe familia sa grăbindu-se în arca terminată la iminenţa potopului, însă arca se surpă în mod comic sub greutatea primului picur de apă. Vedem apoi toată familia dispărând sub apele potopului, cu privirea mirată.

„Nu s-a-ntâmplat aşa, tati!“ protestează Andrei. „Ai dreptate“, îi spune tatăl. „Noe a ascultat cu atenţie, iar asta i-a salvat viaţa. Dacă eşti atent la întruniri, vei fi şi TU salvat“.

După această ameninţare nu prea voalată îi vedem pe Andrei şi pe Iulia la următoarea întrunire fiind atenţi şi absorbiţi, după cât se pare, ştiind că neascultarea va avea drept consecinţă măcelărirea lor la Armaghedon.

Îndoctrinarea copiilor tinde din ce în ce mai mult să devină singură metoddă de a-l face pe cineva Martor al lui Iehova

Personal, acest material video mi se pare chiar mai grotesc decât episodul cu Sparlock, unul din primele episoade ale acestui serial oribil. De ce?

Cel puţin, în episodul cu Sparlock, ameninţările pe care mama i le adresează lui Andrei pentru faptul că se juca cu un vrăjitor de jucărie erau ceva mai neclare. Dacă nu-şi aruncă jucăria, Andrei îl ‘supără’ pe Iehova şi ajunge bătrân şi zbârcit ca Adam şi Eva. În schimb, în ultimul clip, ameninţările pe care le primesc Andrei şi sora lui cu scopul de a li se impune conformarea sunt mult prea stringente şi explicite.

Mă depăşeşte faptul că vreun părinte poate să urmărească acest videoclip şi să considere ameninţarea cu moartea în mâinile Celui Atotputernic un instrument potrivit şi sănătos pentru modelarea atitudinilor şi comportamentului copiilor săi.

Îmi vin în minte cuvintele lui Richard Dawkins: „Nu există copil creştin, ci doar copil al unor părinţi creştini“. Copiii nu se nasc religioşi. Convingerile religioase li se pompează de către părinţi, cărora, foarte probabil, le-a fost la rândul lor impusă o anumită religie în funcţie de părinţii lor sau de cultura lor.

În cazul copiilor Martori, procedeul folosit pentru îndoctrinare nu este simpla convingere blândă sau recomandările pline de bucurie, ci ameninţările şi şantajul, aprobate şi prescrise de însuşi Corpul de Guvernare.

Există un singur element util în acest videoclip care dezvăluie oricărui privitor care nu e Martor esenţa reală a religiei Martorilor: „Fii adeptul nostru sau mori!“

Am realizat abia recent un material video tocmai pe acest subiect, căci nutresc speranţa ca mai mulţi oameni să conştientizeze natura adevărată şi de speriat a mesajului Martorilor, atunci când aceşti sunt fixaţi pe imagini încântătoare despre paradis, ursuleţi panda şi coşuri cu fructe.

Luaţi o lopată şi începeţi să exploraţi această utopie imaginară care vi se recomandă în literatura Watchtower şi veţi descoperi destul de rând că aceste dealuri cu păşuni abundente şi case idilice au fost construite peste trupurile a miliarde de oameni care au fost masacraţi pentru infracţiunea de a nu dori să devină Marttori ai lui Iehova. Nu este doar o simplă recomandare să scutim următoarea generaţie de a avea vieţile modelată de o viziune atât de grotescă a viitorului, este o obligaţie!

Publicat pe JWsurvey.org la 13 februarie 2015

Acest articol a fost publicat în doctrină, general, jwsurvey, practici, ştiri, video. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la „Fiţi atenţi, altfel veţi muri!“ — un instantaneu şocant din îndoctrinarea copiilor la Martori

 1. Florian spune:

  Stimate autor al acestui post! Ca aduci critici la adresa martorilor, unele pe drept, altele exagerate, inteleg. Dar ca te legi, fara a cunoaste suficient de bine subiectul legat de Arca lui Noe, asta nu pot sa inteleg si sa acccept. Imi pare nespus de rau ca multi ca tine care v-ati disociat de Watchtower, in loc sa va vedeti in continuare de viata si spiritualitatea voastra, va expuneti public frustrarile si neajunsurile pe care le-ati dobandit probabil in organizatie! In loc sa vi le rezolvati, ca orice om sanatos la cap, le faceti si mai mari si mai bombastice si ajungeti sa va intoarceti impotriva Bibliei! Asta arata ca te plictisesti grav de tot, stimate autor. Dar ca sa te mai cultivi si sa-ti folosesti timpul constructiv, iti recomand http://www.creation.com . Daca consideri ca ai cercetat tot si ai „aflat” ca Arca lui Noe e un mit, inca nu ai ajuns sa stii ce trebuie. Spor la sapat!

 2. Florian spune:

  Aaa, si am uitat: daca crezi ca un exista cercetari pe marginea subiectului, te invit sa pui ochelarii pe nas si sa citesti asta: http://creation.com/safety-investigation-of-noahs-ark-in-a-seaway

 3. Christian spune:

  @Florian: de spune „dezasociat”. „Disociat” inseamna altceva. Mai citeste… (#128521#)

 4. Florian spune:

  Ma rog… Oricum are importanță 0 asta.

 5. Christian spune:

  Ha, ha… Cu mentalitatea aceasta se accepta „Strafulgerarile de lumina” (aberatiile) „Corpului de Guvernare”… (#128518#)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.