„Cum poți să devii prietenul lui Iehova” sau ‘Cum să-ți îndoctrinezi copiii’

Martorii lui Iehova au lansat cu ocazia congreselor de district din anul de serviciu 2012 o nouă serie animată destinată copiilor din rândul religiei. Chiar dacă merită laude în privința calității tehnice, desenele conțin propagandă religioasă fațișă, menită să-i „educe” pe viitorii martori. Confruntați cu una dintre cele mai mici rate de retenție a tinerilor, ‘sclavii’ de la Watch Tower s-au gândit că este momentul să acționeze. Notoriu este personajul Sparlock – vrăjitorul războinic, pe care, se pare, „Iehova îl urăște”.

Atenție, această „serie este doar un crâmpei” din ceea ce le pregatesc cei din Corpul de Guvernare tinerilor martori. De ce? Deoarece așa cum ne spune Anthony Morris III, „lecțiile desprinse la această vârstă nu se uită ușor”. Vizionare plăcută!

Cum poți să devii prietenul lui Iehova – Introducere (1/4)

Cum poți să devii prietenul lui Iehova – Ascultă de părinți (2/4)

Cum poți să devii prietenul lui Iehova – Ascultă de Iehova (3/4)

Cum poți să devii prietenul lui Iehova – Să ascultăm ca să fim binecuvântați! (4/4)

Acest articol a fost publicat în general, ştiri, video și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Cum poți să devii prietenul lui Iehova” sau ‘Cum să-ți îndoctrinezi copiii’

  1. Maria spune:

    Sunt mama si nu sunt de acord cu indoctrinarea, dar desenele acestea au un mesaj pozitiv, si pe deasupra sunt cadru didactic si chiar am văzut ce efect negativ au desenele animate cu monstrii si vrajitori. Dar acestea sunt educationale si învață copii lucruri bune pe care din păcate noi nu le mai promovăm. Nu înțeleg ce sunt comentariile acestea nefondate; mai bine ganditiva de ce se bat copii la scoala si de ce sunt depresivii la vârste foarte fragede!

  2. Alexandru G. spune:

    Aveam dubii la început în legătură cu atacurile acestui site faţă de organizația Martorilor lui Iehova. Adică am observat unele afirmații cel puţin ridicole si scoase din context. Acum, după citirea randurilor de mai sus, încep să-mi dau seama ca chiar sunteți puși pe lovire indiferent dacă este justificată sau nu. Un exemplu concret aceste desene animate. Care este problema cu ele? Eu nu vad niciuna. Sunt frumoase, educative, de bun gust și simț. Nu sunt martor al lui Iehova (deși respect acest cult religios, considerându-l unul dintre cele mai reușite), dar mi-ar plăcea ca și copiii mei să vadă astfel de desene animate, mult mai plăcute decât multe mizerii de la TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.