„Sclavul fidel” și argumentarea circulară

Dacă un Martor al lui Iehova are îndoieli privitor la organizație, el este îndemnat să consulte literatura publicată de sclavul fidel (Societatea Watchtower) pentru a găsi răspunsuri. Dar din punct de vedere logic această situație este ca și cum ar fi întrebat suspectul dacă spune adevărul. Îndoielile privesc adesea însăși baza pentru autoritatea sclavului. Simpla trimitere a cuiva la literatura scrisă de același sclav nu înseamnă ieșire din cercul vicios al îndoielii și în sine este un fals logic.

Așadar, nu avem nici un motiv să devenim exagerat de îngrijorați, sau chiar tulburați, dacă anumite lucruri nu sunt explicate în mod amănunțit, ci putem fi siguri că, dacă îl așteptăm cu răbdare pe Iehova, el ne va furniza prin intermediul sclavului fidel ceea ce este necesar “la timpul potrivit”. – Turnul de veghe, 1 octombrie 1999, p. 5

Așadar, avem vreun motiv să fim nerăbdători? Avem îndoieli cu privire la faptul că a fost numit un “sclav fidel și prevăzător” să dea poporului lui Iehova “hrana la timpul potrivit”? (Matei 24:45-47) De ce să ne privăm singuri de bucuria divină pentru motivul că nu toate lucrurile sunt înțelese pe deplin? Să nu uităm: Iehova stabilește momentul și modul în care să reveleze “lucrurile sale confidențiale” – Amos 3:7. – Turnul de veghe, 1 septembrie 2000, p. 13:

Dacă răspunsul găsit în literatură nu este satisfăcător, respectivul este îndemnat „să-l aștepte pe Iehova”. Aceste cuvinte presupun că Iehova lucrează și dă răspunsuri prin sclav. Dar îndoiala vizează chiar această presupunere. Este ca și cum un suspect ar fi întrebat când a comis delictul, în loc să fie întrebat mai întâi dacă l-a comis. Autoritatea sclavului trebuie bazată pe dovezi care să vină din afara spuselor lui.

Acest articol a fost recuperat de pe site-ul martorii.ro

Acest articol a fost publicat în doctrină, practici și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Sclavul fidel” și argumentarea circulară

  1. Fals logic. Suna foarte bine! Bravo!
    CdG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.