Cum sunt anatemizați foștii membri

Extrasul următor dintr-un articol din Turnul de veghe (1 iulie 1994, p. 11-13) arată disperarea generală cu care se confruntă societatea Watchtower în ultimul deceniu, având în vedere potopul global al demascării minciunilor ei, profețiilor false și tratamentului dictatorial inuman aplicat membrilor ei:

„Feriți-vă de hrana otrăvită de la masa demonilor!”.

Comentariu: Poți să crezi acest titlu? Uh!

„Hrana de la masa demonilor este otrăvitoare. Să luăm ca exemplu hrana distribuită de clasa sclavului rău și de apostați. Aceasta nu hrănește, nici nu zidește; nu este sănătoasă. Nici nu poate fi, deoarece apostații au încetat să se mai hrănească la masa lui Iehova”.

Comentariu: Prima propoziție: hrana demonică este otrăvitoare. A doua propoziție „sclavul rău și apostații” sunt demonici. Nici o probă, nici o dovadă. Doar afirmația în sine. Ca de obicei la WTS.

„Drept urmare chiar dacă au dezvoltat unele trăsături ale noii personalități, acestea s-au pierdut”.

Traducere: ”Ca rezultat, orice acțiuni robotice obișnuiau ei să îndeplinească ca sclavi ai Watchtower, acestea s-au pierdut”.

„Ceea ce-i impulsionează nu este spiritul sfânt, ci un spirit de ostilitate virulentă. Un singur obiectiv îi obsedează – acela de a-i bate pe foștii lor colegi de sclavie, așa cum a prezis Isus. – Mat. 24:48, 49.”

Comentariu: Na bine, nu vrem să-i batem pe foștii colegi de sclavie. Și apoi Isus parcă zicea că sclavul numit îi bate pe supușii lui, nu invers. În realitate societatea Watchtower are o fabuloasă infrastructură proiectată chiar pentru acest scop. Nu am putea egala tehnicile lor verificate în timp chiar dacă am încerca.

„Da, apostații tipăresc o literatură care recurge la denaturări, semi-adevăruri și falsități crase”.

Comentariu: Desigur, WTS nu dă nici un exemplu ca să-și susțină afirmația. Din contra, noi am dat o sumedenie de exemple ale denaturărilor, semi-adevărurilor și falsităților crase. Mulți Martori iau de bune aceste afirmații calomnioase ale WTS și nici măcar nu li se permite să vadă dacă este adevărat sau nu. Un Martor sincer ar trebui să se întrebe: „Dacă aceste afirmații sunt atât de adevărate, atunci de ce nu le pot verifica eu însumi fără să fiu excomunicat?”

„Ei chiar protestează [în engleză: pichetează congresele] cu ocazia congreselor Martorilor, căutând să‑i prindă în capcană pe cei neatenți”.

Comentariu: Asta chiar mă dă gata. A uitat scriitorul că decenii de-a rândul Martorii au fost trimiși cu sutele și chiar cu miile să picheteze bisericile, purtând pancarte care spuneau „Religia este o cursă și un laț”, și i‑au hărțuit pe frecventatorii bisericilor cu mesajul și pliantele lor? Aceasta este o formă de argumentare falsă: acuz primul ca să reiese că am dreptate.

„Prin urmare, ar fi un lucru periculos să ne lăsăm împinși de curiozitate și să ne hrănim cu astfel de scrieri sau să ascultăm vorbirea lor injurioasă! Chiar dacă, poate, nu considerăm că aceste lucruri constituie un pericol pentru noi personal, riscul rămâne. De ce? În primul rând unele scrieri apostate prezintă falsități prin intermediul unor «vorbiri dulci» și «cuvântări înșelătoare [prefăcute, NW]» (Romani 16:17, 18; 2 Petru 2:3)”.

Vorbire injurioasă? Vai! Doar WTS are voie să numească toate celelalte religii „prostituate” și „fornicatoare spiritual”, dar dacă cineva îndrăznește să zică că are dovezi că WTS nu este ceea ce susține a fi, aceasta este „vorbire injurioasă”?!
Ipocriții!

„Ce altceva v-ați aștepta oare să găsiți la masa demonilor?”

Încă odată WTS a identificat „apostații” cu cei care îi hrănesc pe alții de la masa demonilor, deși mulți dintre ei își prezintă dovezile din… literatura Wachtower. Oricine poate vedea că acest tip de „dovezi” insultă bunul simț.

„Și cu toate că apostații prezintă, poate, și unele realități, de obicei, acestea sunt scoase din context, cu scopul de a-i îndepărta pe alții de la masa lui Iehova. Toate scrierile lor nu fac altceva decât să critice și să doboare! Nimic nu este ziditor”.

Observă că nu este dat nici un exemplu de scoatere „de obicei” din context. Pentru WTS „zidire” înseamnă „nu examina și nu critica nimic din ce spunem și facem noi greșit chiar dacă este adevărat”.

„Isus a spus: «Îi veți recunoaște după roadele lor» (Matei 7:16). Care sunt deci roadele apostaților și ale publicațiilor lor? Propaganda lor este marcată de patru însușiri: (1) Abilitatea. În Efeseni 4:14 se spune că ei sunt ’vicleni în urzirea erorii’ (NW). 2) Inteligență orgolioasă. 3) Lipsă de iubire. 4) Lipsă de onestitate sub diverse forme. Exact acestea sunt ingredientele hranei care se găsește pe masa demonilor, fiecare dintre ele fiind destinat să submineze credința poporului lui Iehova”.

Îți amintesc aceste patru lucruri de vreo organizație alta decât așa numiții „apostați”? Aha! Poate cineva să-mi explice ce înseamnă inteligență orgolioasă? Îmi sună că ar fi ceva de felul „folosește-ți creierul, însă numai în măsura în care te ajută să te conformezi regulilor noastre. În rest decuplează-l”.

„În calitate de slujitori loiali ai lui Iehova, de ce să dorim fie și numai să aruncăm o privire fugitivă asupra propagandei acestor apostați care au respins masa lui Iehova și care acum îi lovesc verbal pe cei care ne ajută să ne însușim «cuvintele sănătoase»? (2 Timotei 1:13)”.

De ce? Din cauză că există o grămadă de ADEVĂR în așa-numita „propagandă”, iată de ce. ACESTA este motivul pentru care WTS te încurajează cu atâta disperare și insistență să nu iei în seamă respectiva informație.
N-am văzut niciodată o încercare mai disperată din partea WTS de a-și ține „sclavii” departe de dovezile pe care nu dorește ca aceștia să le vadă!

Acest articol a fost recuperat de pe site-ul martorii.ro.

Acest articol a fost publicat în practici și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cum sunt anatemizați foștii membri

  1. cimpian calin spune:

    exact asa stau lucrurile in aceasta secta;Haitas Calin Pionierul regulat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.